Account
Logo
Zoeken
12.9 °C
'Druk op zorg in ziekenhuizen blijft hoog'
© WâldNet

'Druk op zorg in ziekenhuizen blijft hoog'

do 16 december 2021, 12.22 uur

DRACHTEN - Hoewel het aantal coronabesmettingen in de afgelopen week met 20% is gedaald, blijft de druk op de zorg in ziekenhuizen hoog. Dat laat het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland weten. "Het aantal coronapatiënten in de noordelijke ziekenhuizen is ook iets gedaald. De druk op de klinische bedden is afgenomen, maar de druk op de IC-capaciteit blijft onverminderd hoog.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu in totaal 2622 Covid-patiënten. Op de intensive cares liggen in totaal 626 Covid-patiënten, waarvan op dit moment 54 in Noord-Nederland. Op de verpleegafdelingen liggen 1996 Covid-patiënten, waarvan 142 in Noord-Nederland. In Noord-Nederland worden nog dagelijks 1 of 2 patiënten overgenomen uit andere regio’s.

Boostervaccinatie

De ziekenhuizen in Noord-Nederland hebben de boosterprik gegeven aan eigen personeel, huisartsen en hun medewerkers, medewerkers van de ambulancediensten en aanverwant zorgpersoneel. Het merendeel van de medewerkers heeft de boosterprik inmiddels ontvangen.

100.000

De GGD'en Fryslân, Drenthe en Groningen zijn gestart met het geven van de boosterprik aan zorgpersoneel van de VVT-instellingen, net als aan de medewerkers van de gehandicaptenzorg en de langdurige GGZ. Bij elkaar zijn er nu zo'n 100.000 prikken gezet in Noord-Nederland, de komende zes weken zullen de GGD’en flink opschalen om de overige 600.000 prikken te kunnen zetten. Bij de GGD’en is de groep 60+ inmiddels aan de beurt.

Omikron

​Vanwege de oprukkende omikron-variant krijgt elke 18-plusser uiterlijk eind januari een booster aangeboden. De booster helpt om de bescherming tegen deze variant te verhogen en verspreiding van het virus tegen te gaan. De booster wordt gegeven na 3 maanden in plaats van na 6 maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting.

"Vaccineren blijft van groot belang om ernstige ziekte en ziekenhuisopname te voorkomen. Met vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf maar ook de mensen in je directe omgeving." aldus AZNN.

 

Poll: Het is een goede zaak dat bij coronanieuws niet gereageerd kan worden

Ja  
70.5%
Nee  
29.5%
44 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp








regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.5%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.5%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.5%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!