Account
Logo
Zoeken
10.8 °C
Verdachte (56) houdt zich niet aan voorwaarden en krijgt alsnog 40 uur werkstraf

Verdachte (56) houdt zich niet aan voorwaarden en krijgt alsnog 40 uur werkstraf

di 14 december 2021, 14.05 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige inwoner van Gorredijk moet een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur alsnog uitvoeren die hij in januari opgelegd kreeg. De man had niet voldaan aan de voorwaarden die de rechter aan de straf had verbonden.

Stenen van een bouwplaats

De Gorredijker kreeg op 20 januari een voorwaardelijke werkstraf omdat hij begin oktober 2019 bij een huisartsenpraktijk in zijn woonplaats de ruiten had ingegooid. Hij was woedend omdat hij zijn medicijnen niet kreeg. Met stenen van een bouwplaats had hij twee ramen ingekegeld. Hij had bovendien een van de huisartsen bedreigd.

40 uur voorwaardelijk

De officier van justitie had 40 uur taakstraf geëist, de rechter maakte er 40 uur voorwaardelijk van. De Gorredijker moest zich melden bij de reclassering en hij moest zich laten behandelen. Op beide fronten ging het mis: het contact met de reclassering verliep niet goed en de man onttrok zich aan de behandeling.

Schutting omgetrapt

Omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden, zette de politierechter dinsdag de voorwaardelijke straf om in een definitieve werkstraf van 40 uur. Als de man de werkstraf ook niet doet, dan moet hij 20 dagen zitten. Op 8 november moest de Gorredijker zich ook al bij de rechter melden. Hij had de schutting tussen zijn woning en het huis van de buren omgetrapt.

Slechte verstandhouding met de buurman

De buurman had bezwaar gemaakt omdat de Gorredijker geregeld in zijn achtertuin een vuurtje stookte. De verdachte haalde het eind van de zitting niet: hij beende boos de zaal uit omdat hij naar zijn smaak niet de gelegenheid kreeg om alle ins en outs van de slechte verstandhouding met de buurman uit de doeken te doen. Voor het vernielen van de schutting kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een week.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten





regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad