Account
Logo
Zoeken
10.4 °C
© WâldNet

Jan Wobma neemt na 18 jaar afscheid van brandweer

vr 1 oktober 2021, 15.57 uur

BURGUM - Na ruim 18 jaar heeft Jan Wobma uit Sumar afscheid genomen van de brandweer van Burgum. Als jonge jongen was Jan al bij de brandweer betrokken, met zijn vader als grote voorbeeld.

Van manschap naar chauffeur naar bevelvoerder. Zelfs schopte Jan het tot ploegchef, dit was in de periode toen de brandweer overging van de gemeente naar de Veiligheidsregio Fryslân. Een grote klus waar veel tijd en energie heeft gekost.

Mede dankzij Jan is brandweer Burgum daar waar het nu is, een op en top professionele organisatie gerund en bemenst door vrijwilligers. Door drukte op het werk kon hij helaas het vrijwilligerswerk er niet meer bij doen.

Laatste uitruk voor zijn eend

Voor de laatste uitruk op 13 september besloot Jan om zelf 112 te bellen. Eén van zijn eenden was bij de buren in de gierput gevallen. Hij besloot aan het begin van de avond om alvast naar de brandweerkazerne te rijden en belde daarna de meldkamer.

De collega's waren al verrast dat Jan zo snel vanuit Sumar bij de kazerne was. Samen met zijn blusgroep 417 rukten ze daarop uit naar de boerderij in Sumar. Twee collega's wisten even later met een kordaat optreden de eend uit de gierkelder te redden. Na de reddingspoging werd het hun pas duidelijk dat de eend van Jan was.

Dank

Vanuit de gehele ploeg van Brandweer Burgum: grote dank voor je betrokkenheid en bevlogenheid.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad