Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Foto: Jelke Jongsma

Kindcentrum Kollum officieel geopend

za 25 september 2021, 12.49 uur

KOLLUM - Vanwege het coronavirus heeft het ruim een jaar geduurd voordat het Kindcentrum Kollum officieel geopend kon worden. Vrijdag was het zover.

Kindcentrum Kollum is een identiteitsrijk kindcentrum waarin Stichting Arlanta, ROOBOL en Tiko Kinderopvang arrangementen aanbieden aan kinderen van 2 tot 13 jaar. Kindcentrum Kollum stelt het kind centraal: ieder kind is nieuwsgierig, wil leren en zich ontwikkelen.

CBS Koningin Juliana, OBS Professor Casimir, peuteropvang de Klimop en BSO De Klimroas werken samen aan de vorming van het opgroeiende kind en bij het vinden van hun plek in de wereld.

Bij het Kindcentrum is tevens een uniek speel-, beleef- en beweegpark voor het gehele dorp gerealiseerd. Dit park is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dorpsbelang Kollum, Kindcentrum Kollum en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Na de openingshandeling verricht door wethouder Jouke Douwe de Vries, volgde een feestelijke dag die afgesloten werd met een gezamenlijk, muzikaal optreden door alle kinderen van het Kindcentrum.

's Middag volgde de opening voor genodigden. Partijen betrokken bij de bouw, de stichting van het Kindcentrum en de verschillende teams proosten met elkaar op een succesvolle samenwerking.

Voorzitter van het stichtingbestuur Sierd Henk de Bruin nam het openingswoord, gevolgd door Willem Wouda bestuurder van ROOBOL, Heidi Rubingh bestuurder van Arlanta, André de Jong de Jong directeur van Tiko Kinderopvang en Fokke Jansma van de stuurgroep.

Na een proost van de schooldirecteuren Paul Boersma en Kim van Soest en hoofd peuteropvang Petra Dijkstra was er gelegenheid het gebouw te bewonderen en werd een prachtige dag afgesloten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.7%
Ja, op aanvraag  
15.5%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk