Account
Logo
Zoeken
10.9 °C
Foto: Geert Huisman

Diamanten huwelijk echtpaar Veenstra Storm

di 14 september 2021, 15.22 uur

KOOTSTERTILLE - Jeen Veenstra en Liesbeth Veenstra-Storm stapten op deze dinsdag 60 jaar geleden in het huwelijksbootje . Burgemeester Oebele Brouwer bezocht het paar op hun trouwdag om ze te feliciteren met dit bijzondere jubileum.

De heer Veenstra werd in 1940 geboren in Rottevalle. Mevrouw Veenstra-Storm zag in 1936 het levenslicht in Harkema. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de jaarlijkse 'Winkelweek’ in Surhuisterveen. Ze kregen verkering, trouwden en gingen in Rottevalle wonen. Daar werden ook hun vier kinderen geboren, twee zoons en twee dochters.

Het echtpaar Veenstra-Storm verhuisde later naar Kootstertille. Het stel woont nog zelfstandig en geniet daar iedere dag van. Inmiddels is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Voor het echtpaar trouwde werkte de heer Veenstra als boerenarbeider. Later ging hij aan de slag bij Stertil in Kootstertille. De laatste 23 jaar van zijn werkzame leven werkte Veenstra bij Tille Scheepsbouw in Kootstertille. Naast zijn drukke baan onderhield de heer Veenstra de tuin van de kerk in Kootstertille en heeft hij met veel plezier gezongen in diverse koren. In de tijd die over was ging hij graag een eindje fietsen.

Mevrouw Veenstra werkte enige tijd als huishoudelijke hulp. Na hun trouwen stopte ze daarmee. Aan de zorg voor de vier kinderen en het huishouden had ze haar handen wel vol. Toen het gezinsleven het weer wat toeliet, werd mevrouw lid van de plattelandsvrouwen en deed ze graag mee aan de activiteiten die werden georganiseerd.

De heer Veenstra werd dit jaar 80 jaar maar door de coronamaatregelen werd die mijlpaal niet gevierd. Het echtpaar is dan ook heel blij dat ze nu hun 60-jarig jubileum wel kunnen vieren met hun kinderen, (achter)kleinkinderen en andere familieleden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân


regionaal nieuws

Het regende lintjes in Achtkarspelen

Het regende lintjes in Achtkarspelen



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel