18.8 °C
Foto: Harry van der Linde

Folkert Hans Tolsma verzorgt een optreden in Drachten

za 12 juni 2021 11.20 uur

DRACHTEN - Folkert Hans Tolsma verzorgde donderdag een optreden in Drachten ter gelegenheid van de introductie van het Sportfonds Smallingerland. Hij deed dit op zijn fiets die is voorzien van een geluidsinstallatie en maakte een ronde door Drachten.

Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Toch hebben veel inwoners van de gemeente Smallingerland te weinig geld om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Voor kinderen tot 18 jaar bestaat al jaar en dag het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Sportfonds Smallingerland werd donderdag gelanceerd. Dit fonds neemt de financiële drempel weg voor inwoners vanaf 18 jaar. De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten gingen samen met Folkert-Hans op zijn muziekfiets door het centrum van Drachten om het Sportfonds Smallingerland onder de aandacht te brengen.

Inwoners kunnen zich aanmelden via www.sportfondssmallingerland.nl. Met dit lokale fonds gaat het geld rechtstreeks naar de inwoners zodat zij zich aan kunnen sluiten bij sportverenigingen binnen de gemeente. De sportverenigingen staan te springen om na alle beperkingen weer (nieuwe) leden te ontvangen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws