23,1 °C
Foto: Harry van der Linde

De Lawei gehuld in rood-wit-blauwe vlag

wo 05 mei 2021 18.49 uur

DRACHTEN -

In de week van 3 t/m 9 mei geeft De Lawei in Drachten volop aandacht aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de vrijheid. Met de projecten Theater Na de Dam en de Vrijheidsmaaltijdsoep geeft De Lawei invulling aan een zelfgeorganiseerde Week van de Vrijheid.

Om dit extra kracht bij te zetten is De Lawei een metamorfose ondergaan. Deze week is het gebouw gehuld in de rood-wit-blauwe vlag en zullen er op de ramen prachtige quotes te lezen zijn uit interviews die zijn gehouden voor de voorstelling Alleen in Oorlog. Op deze manier wil De Lawei ook in deze tijd samen herdenken en de vrijheid vieren.

Voor De Lawei zijn 4 mei de vlaggenmasten van de dertien dorpen van de gemeente Smallingerland geplaatst. Op Bevrijdingsdag zijn de vlaggen gehesen zodat het toch een beetje Bevrijdingsdag kan worden gevierd. Er moest wat moeite gedaan worden om alle vlaggen op de plaats te krijgen, en een paar vlaggen zijn opnieuw gemaakt bij de vlaggencentrale. Tegen het middag uur kwamen er een aantal oude legervoertuigen die namens de ouderenbond een lunch kwamen brengen bij ouderen.

FOTONIEUWS
          

 

Regionaal nieuws

23,1 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.