10,5 °C

Boete voor kop-staart aanvaring op de Pikmar

do 04 maart 2021 15.05 uur

LEEUWARDEN - Een 31-jarige inwoonster van Amsterdam was schipper op een stalen sloep die op 8 september 2019 op de Pikmar bij Grou met een behoorlijke snelheid achterop een andere sloep was gevaren. De Amsterdamse werd donderdag door de kantonrechter bij verstek veroordeeld tot een boete van 450 euro.

Te hoge snelheid

De rechter vond dat de vrouw, doordat ze te hard voer, onvoldoende zicht had op wat voor haar gebeurde. Vanwege de hoge snelheid kwam de boeg van haar sloep, "Kluut" genaamd, omhoog waardoor ze de sloep die voor haar voer, – "Berend Botje" – over het hoofd had gezien.

Stevige klap

Het was een stevige klap, er was zelfs even sprake van dat de Berend Botje zou zinken. Dat gebeurde niet, maar de aanvaring had nogal wat impact gehad op de inzittenden. Twee van hen hadden schadevergoedingen ingediend van respectievelijk 2100 en 6100 euro. Beide bedragen zijn bedoeld als voorschotten.

In therapie

Een van de passagiers kreeg last van nekklachten en moest door een fysiotherapeut behandeld worden. De aanvaring was voor een van de inzittenden dermate traumatisch geweest dat diegene in therapie moest. De rechter vond de schadevorderingen te ingewikkeld om in een strafzaak te behandelen en verklaarde ze niet-ontvankelijk. De slachtoffers zullen zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet