10,3 °C

Hardrijder tuimelt van talud en neemt de benen

do 04 maart 2021 12.05 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige inwoner van Surhuisterveen die op 5 januari vorig jaar met zijn auto van het talud langs de Stûkenwei bij Warten was gereden en op de kop in de sloot was beland, is donderdag door de kantonrechter bij verstek veroordeeld tot een boete van 350 euro.

Twee keer om de as gedraaid

Getuigen die door de Mercedes van de verdachte werden ingehaald, hadden bij de politie verklaard dat de Surhuistervener flink te hard reed. De man haalde in een bocht in en raakte in een slip. Nadat de Mercedes twee keer om zijn as draaide, reed de auto het talud af en belandde op de kop in de sloot.

Bestuurder nam de benen

Omstanders doken de sloot in om hulp te bieden, maar de bestuurder nam de benen. Hij werd opgepikt door een andere auto. De omstanders probeerden tevergeefs om de auto het wegrijden te beletten. De Surhuistervener werd later alsnog aangehouden.

Verhoging boete

Hij verklaarde dat hij misschien iets te hard had gereden, maar volgens hem was de weg ook glad. Op de zitting van de kantonrechter werd niet duidelijk waarom de man er vandoor was gegaan. De man was niet komen opdagen.

Eerder had de gedaagde een schikkingsvoorstel van 300 euro in de bus gekregen. Omdat hij niet had betaald en ook niet op de zitting was gekomen, eiste de officier een verhoging van 50 euro. De rechter nam het voorstel over.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet