Account
Logo
Zoeken
10.9 °C
Oerrock hoopt op festival in 2021
De 21ste editie van Oerrock staat gepland voor 13,14 en 15 mei 2021

Oerrock hoopt op festival in 2021

ma 14 december 2020, 11.40 uur

URETERP - Net als de rest van de wereld, ontkwam het festival Oerrock niet aan de gevolgen van het coronavirus. In mei dit jaar werd de 21ste editie van het Ureterper festival noodgedwongen afgeblazen. Hoewel veel nog onzeker is, gloort er bij het festivalbestuur hoop dat er in 2021 weer een festival gehouden kan worden aan de Skieppeleane.

De hoop is gebaseerd op het positieve nieuws over de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus dat de wereld sinds begin dit jaar in de greep houdt. "Het lijkt de goede kant op te gaan," zegt voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock. "Maar het moet verantwoord zijn. Oerrock gaat alleen door als we op een veilige manier een festival kunnen houden."

In de praktijk betekent dit dat Oerrock alle dan geldende richtlijnen nauwgezet zal volgen. Sietze Boonstra: "We willen niets liever dan een festival houden. Onze vrijwilligers staan te springen en ook wij als bestuur willen graag los, maar de gezondheid van een ieder, van medewerkers tot festivalbezoekers, staat voorop. Het moet veilig en verantwoord zijn, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken."

Oerrock is er klaar voor. "Toen we begin dit jaar te horen kregen dat het niet doorging, was tachtig procent van de organisatie klaar. We kunnen de draad zo weer oppakken. De line-up is bekend, de programmering van vorig jaar schuift door naar 2021. Het is heel fijn dat de geboekte artiesten en bands meewerken en bereid zijn komend jaar op Oerrock te spelen," aldus bestuurslid en bandboeker Jorryt Taekema.

De vorig jaar verkochte toegangsbewijzen blijven geldig. Slechts vijf personen leverden hun ticket in. "Die zijn direct weer verkocht." Boonstra weet niet op welke manier Oerrock in 2021 gehouden kan worden, maar hoopt dat het festival zoveel mogelijk op 'gewone wijze' door kan gaan. "We zullen zien wat mogelijk is. We denken in ieder geval dat we meer security in moeten zetten om de regels te kunnen handhaven."

De 21ste editie van Oerrock staat gepland voor 13,14 en 15 mei 2021. Met Kensington als hoofdact presenteert het Ureterper festival een variëteit aan artiesten. Naast Kensington komen op Hemelvaartsdag de volgende bands en artiesten naar Ureterp: Miss Montreal, Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Maan, Paul Elstak, Toy Dolls, Joe Buck, Merol, Rob Dekay en de nummers één en twee van de Oerrock Play-Offs. Met de komst van de Australische rockband Wolfmother, de eerste Aussies die op Oerrock staan, zorgt het festival voor een aansprekende verrassing.

Ook het programma voor de slotdag, traditioneel de dag voor de Tributebands, mag er zijn. Abba Fever, vorig jaar een groot succes, sluit de slotdag van het festival af. Maar niet voordat onder andere: Fortunate Sons (CCR), Ultimate Gun’s and Roses, Katy Ellis (Katy Perry), Status Quotes (Status Quo) en het Italiaanse Bad Medicine (Bon Jovi) het publiek hebben vermaakt.

De invulling van de gratis vrijdagavond is nog niet bekend, maar Oerrock kennende zal ook op de tweede avond een aantrekkelijke line-up de podia van het Ureterper festival vullen. "Wij zijn er klaar voor, we hopen dat we in mei los kunnen en mogen. Volgens ons is iedereen wel weer aan een feestje toe," besluit Jorryt Taekema.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

regionaal nieuws

A7 bij Terwispel na dik uur gedeeltelijk vrijgegeven

A7 bij Terwispel na dik uur gedeeltelijk vrijgegeven



regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

regionaal nieuws

Vier lintjes uitgereikt in de gemeente Dantumadiel

Vier lintjes uitgereikt in de gemeente Dantumadiel

regionaal nieuws

Het regende lintjes in Achtkarspelen

Het regende lintjes in Achtkarspelen



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel