Account
Logo
Zoeken
16.9 °C
Foto: Geert Huisman

Echtpaar Bosma-Hoekstra viert diamanten huwelijk

wo 19 februari 2020, 11.03 uur

KOOTSTERTILLE - Op deze woensdag 19 februari is het 60 jaar geleden dat Auke Bosma en Fokje Bosma-Hoekstra uit Kootstertille in het huwelijksbootje stapten. Locoburgemeester Jouke Spoelstra bracht het echtpaar woensdag een bezoek om ze te feliciteren met deze bijzondere dag.

Meneer Bosma zag 83 jaar geleden het levenslicht in Twijzelerheide en mevrouw werd 79 jaar geleden geboren in het naastgelegen Twijzel. Mevrouw Bosma-Hoekstra paste als 16-jarig meisje op de kinderen van het gezin van de broer van meneer Bosma. Meneer Bosma was wel nieuwsgierig naar het oppasmeisje en besloot een keer langs te gaan. Er was direct een klik en ze kregen verkering. Op 19 februari 1960 trouwde het jonge stel in de gemeente Achtkarspelen.

Na hun huwelijk woonde het echtpaar kort in de Koaten, daarna verhuisden ze naar Twijzel. Later, toen de dominee van Kootstertille vroeg of het stel koster wilde worden, betrokken ze een kosterswoning in Kootstertille. Mevrouw Bosma nam de werkzaamheden als koster op zich. Meneer Bosma is altijd stukadoor geweest en was daardoor veel van huis. Zijn grote hobby was het houden van postduiven. Bosma heeft vele prijzen gewonnen in de duivensport. Deze hobby deelt hij tegenwoordig, met nog altijd heel veel plezier, met zijn zoon.

Mevrouw Bosma droeg, naast haar werkzaamheden als koster, de zorg voor de kinderen en het huishouden. In haar vrije tijd borduurde ze de mooiste creaties en maakte ze kleding voor de kinderen. Het echtpaar Bosma-Hoekstra woont met enige ondersteuning nog zelfstandig. “Wy hawwe tegearre in goed en prachtich libben.” Het paar viert hun 60-jarig huwelijksjubileum samen met familie en vrienden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

regionaal nieuws

Vijf voertuigen betrokken bij botsing op de N355

Vijf voertuigen betrokken bij botsing op de N355







regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.8%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.1%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.2%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!