Account
Logo
Zoeken
7.3 °C
© WâldNet |  Tientallen bomen gingen afgelopen week tegen de vlakte terwijl er alleen een kapvergunning zou zijn geweest voor een enkele boom

Vragen omtrent kaalslag Trambaanbos in Burgum

ma 16 december 2019, 9.50 uur

BURGUM - Tientallen bomen werden afgelopen week gekapt ten noorden van de Trambaan 29 in Burgum. De politiek stelt nu vraagtekens bij de aanvraag van de juiste vergunningen. Het college van B&W wordt gevraagd om voor 24 december antwoord te geven. De vragen zijn ingezamelijk ingediend door de oppositiepartijen VVD, GroenLinks, Partij voor de Boeren, PvdA en D66.

De partijen hebben gezien dat er op 2 juli 2019 een omgevingsvergunning werd verleend voor het kappen van een eik en een enkele berk. Nu blijkt dat er tientallen bomen tegen de vlakte zijn gegaan.

In oktober is een aanvraag binnengekomen om aan de Trambaan 18 appartementen te gaan bouwen. "Volgens de ons bekende informatie is er nog geen definitieve vergunning afgegeven aan de initiatiefnemers. Afgelopen weekend werden wij geïnformeerd over de recente bomenkap van een grote partij bomen ten noorden van perceel Trambaan 29." zo schrijven de partijen in hun brief.

Men wil nu weten hoeveel bomen er gekapt zijn en wanneer de aanvraag binnen is gekomen voor de kap van het bos. Ook willen de partijen weten of er toestemming is verleend en wie de eigenaar van het betreffende perceel is. Ook willen de partijen weten of de kap in opdracht van de gemeente is gebeurd (of niet). Ook willen ze weten of er bezwaren binnen zijn gekomen omtrent de bouw van het appartementencomplex en of er al een vergunning is verleend voor de bouw.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.7%
Nee  
20.5%
Geen idee  
22.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts