Account
Logo
Zoeken
10.8 °C
© Jochem Wiersma |  Medewerkers van ambulancepost Dokkum/Metslawier bij hun nieuwe ambulance

Nieuwe ambulance's in de regio Dokkum

wo 6 november 2019, 21.40 uur

DOKKUM - Sinds vorige week donderdag is op de ambulancepost van Kijlstra ambulancezorg in Dokkum een gloednieuwe ambulance gestationeerd.

De nieuwe Volkswagen Crafter Otaris is een ALS ambulance (Advanced Life Support) en vervangt de Volkswagen T5 die jarenlang door Kijlstra werd gebruikt voor ambulancevervoer.

De nieuwe ambulance heeft meer ruimte en een doordachte inrichting, waardoor het voertuig zeer gebruiksvriendelijk is. Zo is deze ambulance voorzien van een elektrische brancard en is alle apparatuur weggewerkt in kastjes wat een rustig beeld geeft en tevens het schoonmaken veel gemakkelijker maakt.

Zo zijn verschillende technieken toegepast zodat de ambulance arbotechnisch aan de nieuwste eisen voldoet. Zo is er ook een extra stoel achterin geplaatst voor eventueel een trauma-arts. Ook is de auto voorzien van de nieuwe OOV-striping en rondom voorzien van camera's. Ook kan de chauffeur via een beeldscherm de verrichtingen achterin de auto volgen.

Het blijft niet bij deze nieuwe ambulance, want volgende week krijgt de ambulancepost in Metslawier ook een nieuwe VW Crafter.

Het team van de ambulancepost Dokkum/Metslawier bestaat uit 16 gepassioneerde en goed opgeleide hulpverleners die 24 uur per dag en zeven dagen in de week klaar staan, om in de regio medische hulp te verlenen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk





regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad