Account
Logo
Zoeken
20.1 °C
© Jochem Wiersma |  De deelnemers van de 1e WAD triathlon zwemmend onderweg naar Schier

1e WAD Triathlon op Schiermonnikoog

za 22 juni 2019, 21.40 regionaal

SCHIERMONNIKOOG - Zaterdag werd op Schiermonnikoog de 1e WAD triathlon gehouden die georganiseerd werd door Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Het was een triathlon sprint in een aangepaste vorm.

De meeste deelnemers vertrokken vanaf Lauwersoog en stapten in de visserijhaven op het schip van het Wadlkoopcentrum de ms. Boschwad. De Boschwad voer eerst naar de veerdam op Schiermonnikoog om daar nog twee deelnemers op te pikken en de verkeerregelaars af te zetten.

Toen voer de Boschwad naar de ingang van de vaargeul van de jachthaven, waar het schip voor anker ging. Daarna mochten de deelnemers zich klaar maken voor de start en sprongen ze in het water en zwommen zo'n 1,5 km richting de jachthaven van Schiermonnikoog.

Bij de jachthaven werden de zwemmers schoongespoten door de brandweer van het korps Schiermonnikoog. Vervolgens liepen de deelnemers naar de Zeedijk waar de fietsen klaar stonden. Op deze fiets, zonder versnellingen, moest 12 kilometer gefietst worden om het dorp naar de Westerburenweg. Vanaf dit punt moest er nog 3,5 kilometer gelopen worden over het karrespoor tot aan de finish bij de Heereweg/Reeweg.

Na de finish konden de deelnemers zich douchen en omkleden in de sportzaal, waarna er een prijsuitrijking volgde in muziekkoepel het Beukenootje aan de Reeweg. Op de terugreis werd bekendgemaakt dat het niet bij één WAD triathlon zal blijven en deze zeker een vervolg krijgt.

UItslag heren:

  1. Victor Claessens
  2. Kees Rekelhof
  3. Nigel van der Roest

Uitslag dames:

  1. Elena Degenhardt
  2. Anne Beaulieu
  3. Marijke Popma
FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws