10.7 °C

KV Drachten blijft op titelkoers

ma 18 maart 2019, 9.44 uur

BRITSUM - Onder een enorme publieke belangstelling, de sporthal in Britsum was uitverkocht, werd dit weekend de korfbalwedstrijd CSL-Drachten gespeeld. Deze wedstrijd was voor beide partijen zeer belangrijk omdat de verliezer waarschijnlijk af zou moeten haken voor de titel in de 1e klasse B van het landelijke korfbal. Drachten won zeer overtuigend met 19-28 en benadrukte daarmee haar titelaspiraties.

Het was Drachten dat vanaf het eerste fluitsignaal van de zeer bekwaam leidende scheidsrechter Mark van Veen uit Wolvega, CSL onder druk zette. De Britsumers hielden slechts een paar minuten stand tegen het collectief uit Drachten. Drachten dicteerde de wedstrijd maar vergat voor rust al ruime afstand te nemen. Verdedigend deed Drachten het heel goed waardoor CSL geen moment aan een rustige opbouw toekwam. Elke ballijn en elk schot werden scherp verdedigd. Aanvallend had het aan Drachtster zijde nog iets beter gekund. Alleen Jennie Terpstra stond vanaf het begin met scherp te schieten en scoorde voor de rust al acht keer. De rust brak aan met een 9-13 voorsprong voor Drachten.

Drachten werd gesteund door talrijke meegereisde supporters die vol verwachting keken naar wat hun team in de tweede helft zou laten zien. Ze kregen waar voor hun geld. Drachten begon nu van alle kanten met scherp te schieten en op 11-23 halverwege de tweede helft was de wedstrijd wel gespeeld en nam Drachten een klein beetje gas terug waardoor CSL toch nog een aantal keren tot scoren kwam. Wim Schievink was het zuiverst van de Britsumers. Op de einduitslag van 19-28 was niets af te dingen en had met gemak nog hoger uit kunnen vallen. Met deze uitslag en nog twee wedstrijden te gaan lijkt CSL af te haken voor de titel.

Trainer-coach Michel Daling vatte de overwinning kort en bondig samen met de opmerking dat “het collectief en de scherpte” hadden gewonnen. Dat alle Drachtster spelers weer scoorden is hierbij een soort understatement.
De andere drie concurrenten, Ritola, Quick’21 en de Wâlden wonnen wel hun wedstrijden en blijven dus op één punt van Drachten volgen. CSL staat nu op drie punten van Drachten.

Volgende week is weer een belangrijke speelronde omdat dan Drachten dan zelf speelt tegen hekkensluiter Hoogkerk terwijl Ritola en de Wâlden elkaar ontmoeten. De wedstrijd Quick’21 tegen CSL is de andere belangrijke wedstrijd in deze speelronde. Er gaan hoe dan ook in de groep achtervolgers volgende weekend punten verspeeld worden. Mocht Drachten volgende week winnen van Hoogkerk dan is daarna de laatste wedstrijd tegen De Wâlden bepalend voor een eventueel kampioenschap van Drachten.