Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

'Overlast Friese Poort Folgeren verergerd'

do 29 november 2018, 9.45 uur

DRACHTEN - Bewoner Marijke Bijma van de Drachtster wijk De Folgeren heeft bij de gemeente haar beklag gedaan over de situatie rond de Friese Poort aan de Wetterwille. Volgens haar is er sprake van een 'hele drukke, onoverzichtelijke, onveilige verkeerssituatie', die recentelijk is verergerd door de nieuwe cursussen die door de school worden verzorgd.

Fietsers worden door de vele geparkeerde auto's gedwongen om zich een weg te manoeuvreren tussen bussen, taxi's en het andere verkeer. "Maar ook onze kliko’s worden niet altijd geleegd omdat er auto’s voor staan." Ook komt het met regelmaat voor dat voertuigen voor opritten van woningen worden geparkeerd. Friese Poort wijst voor een oplossing van het probleem naar de gemeente.

Volgens Bijma is er een kans gemist door de ruimte, die is ontstaan door de sloop van de school De Poarte, niet te benutten. "We dachten dat het vanzelfsprekend zou zijn dat gebruikt zou worden voor parkeren en de oprit van de Friese Poort." Ze vond het al opvallend dat het lang duurde. "Kom op een gewone schooldag maar eens kijken." Bijma las dat het terrein ook in beeld kwam voor mogelijke standplaatsen voor woonwagens. "Heel begrijpelijk voor de uitbreiding van het woongebied, maar in onze ogen is de parkeer- en verkeersproblematiek veel en veel urgenter."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.6%
Nee  
21%
Geen idee  
22.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp





regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts