10.8 °C

SC Veenwouden handhaaft zich na winst

zo 17 juni 2018, 19.51 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden heeft in de finale van de nacompetitie, met als inzet een plaats in de tweede klasse, verdiend gewonnen van Kollum. De circa 1000 toeschouwers zagen in Feanwalden een meer spannend dan fraai duel waarin de thuisclub het in de slotfase nog lastig kreeg omdat het verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

De wedstrijd
SC Veenwouden had in de eerste tien minuten last van zenuwen waardoor Kollum enige kansen kreeg. Na 2 minuten verspeelde Bauke Reitsma de bal aan Joop Pijnacker die vrij voor doelman Coenraad van der Mark verscheen. De doelman voorkwam met een puike redding de 0-1 Een zwakke terugspeelbal van Nivard Vrieling bracht doelman van der Mark in de problemen maar de bal hobbelde in het zijnet. Het eerste gevaar van SCV kwam na tien minuten toen Liekele Paulusma na een voorzet van Nico van der Mark over schoot.

In de 15e minuut kreeg SCV een beste mogelijkheid toen Stefan Jan Sijtsma de bal goed terug legde op Albertjan van Zwol die vrij kon uithalen. Zijn schot ging echter naast. De thuisclub kwam steeds beter in de wedstrijd en had hierna het beste van het spel. Ygram Vrieling schoot na een voorzet van Rinse Procee goed in maar doelman Auke Hoekstra wist prima te redden. Kollum werd gevaarlijk via een voorzet van Johan Schat, die doelman van der Mark met de voet wegwerkte en Ruben Merkus schoot daarna voorlangs. In de 38e minuut nam SCV de leiding toen een verre pass van Klaas van der Veen bij Ygram Vrieling belandde die zijn als voorzet bedoeld schot in de verre hoek zag verdwijnen:1-0

In de eerste minuut na rust was het dezelfde Vrieling die na een solo door de defensie soleerde en fraai afrondde in de verre hoek:2-0 Kollum trachtte na een kwartier de bakens te verzetten door een extra aanvaller in te zetten via het inbrengen van Marinus Hoekstra. Het was echter SCV dat de kansen kreeg. Rinse Procee bracht Ygram Vrieling (2x) en Liekele Paulusma in stelling maar deze enorme mogelijkheden werd niet benut.

In de 72e minuut kroop SCV door het oog van de naald toen er een enorme scrimmage voor de goal ontstond en Marinus Hoekstra uiteindelijk over schoot. De onterechte corner die daarna volgde werd door Benjamin Zondervan binnen gekopt:2-1 De spanning was daarmee weer volkomen terug in de wedstrijd en Kollum probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren. SCV kreeg ook nu weer een drietal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar Stefan Jan Sijtsma schoot over, doelman Hoekstra voorkwam met een beste redding de derde treffer van Ygram Vrieling en ook Hessel Ellens wist niet te profiteren van de geboden ruimte. Kollum drong wel aan maar echt gevaarlijk werd men niet en zodoende wist SCV de voorsprong over de streep te trekken. Scheidsrechter Richard Groenewegen uit Groningen leidde dit sportieve duel in goede banen. Een moeizaam seizoen van SCV met veel blessures werd, mede dankzij het inbrengen van routinier Albertjan van Zwol in de slotfase van de competitie, succesvol afgesloten.

Een mooi succes voor interim trainer Lammert Jan Westerlaan die door het wegvallen van de zieke trainer Riemer Kooistra in de winterstop het stokje overnam. Na afloop waren er bloemen en toepasselijke woorden van interim-voorzitter van SCV Hans van Breeden voor de afscheid nemende trainers Riemer Kooistra, Lammert Jan Westerlaan en Douwe Idzerda (trainer B-selectie).