Account
Logo
Zoeken
20.3 °C
v.v. ONT energie neutraal!
154 zonnepanelen bij ONT op de daken van kantine en kleedkamers

v.v. ONT energie neutraal!

vr 13 april 2018, 16.44 sportnieuws

OPEINDE - ONT heeft inmiddels het eerste volledige jaar ervaring opgedaan met 154 zonnepanelen op de daken van de kantine en de kleedkamers. De conclusie is dat ONT méér elektra opwekt dan zij zelf verbruikt. Dus voor elektra energie neutraal.

De jaarprognoses zijn ruimschoots uitgekomen: opbrengst 35.000 kWh en financieel € 5200,00 besparing. Deze besparing komt ieder jaar terug en kan geïnvesteerd worden in de sport. Een heel mooie ontwikkeling voor een sportvereniging.
De gedane investering van € 42.000,00 is binnen één jaar terugverdiend als gevolg van (overheids)subsidies, giften, sponsoring en crowdfunding.

ONT nam nog meer maatregelen op gebied van energiebesparing en duurzaamheid, zoals tijdklokken, LED lampen, handdrogers in plaats van papieren handdoekjes, waterbesparende maatregelen en afval scheiden.

Het volgende waar de commissie Duurzaamheid zich bij ONT mee bezighoudt is vervanging of sterke reductie van het gasverbruik. ONT verbruikt jaarlijks 6.400 m3 gas en het ideaal plaatje is om ook voor gas energieneutraal te worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws