Stadskanaal ’74 1 – Flamingo’s 1

zo 15 oktober 2017, 20.17 uur

BUITENPOST -
Goed slot voor Flamingo’s in eerste helft veldcompetitie

Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd in en tegen Stadskanaal op het programma. Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Flamingo’s wilde de positieve drive van vorige week meenemen. Het zou een wedstrijd worden met goede en minder goede fases.

Flamingo’s begon niet scherp aan de wedstrijd en liep al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Amarins die Flamingo’s op de been hield en de score op 3-3 bracht. Vanaf dit moment pakte de Tamminga-formatie het initiatief over. De aanvallen begonnen beter te lopen en ook verdedigend werd het sterker. Dit resulteerde in een ruststand van 5-12.

In de tweede helft was het zaak om de sterke fases van de eerste helft door te trekken. Het was Ronald die het eerste doelpunt na de rust maakte. Stadskanaal volgde dit voorbeeld en begon mee te scoren. Het was stuivertje wisselen tussen de twee teams in de tweede helft met een paar uitschieters. Stadskanaal kwam stukje bij beetje dichterbij: 18-21, maar Flamingo’s kwam niet meer in gevaar. Door een sterke slotfase scoorde Flamingo’s nog vier maal en bracht de eindstand op 18-25.

Flamingo’s mag zich nu gaan voorbereiden op de zaalcompetitie. Zaterdag 28 oktober zijn er oefenwedstrijden voor meerdere teams in onze vertrouwde Houtmoune.