0,5 °C
Foto: Geert Huisman

Gondelvaart op wielen Cultureel Erfgoed

vr 25 november 2016 20.21 uur

DROGEHAM - De Gondelvaart op wielen is vrijdag officieel op Nationaal Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. Namens de gemeente Achtkarspelen waren de heer Gerben Gebrandy, en wethouder Jouke Spoelstra aanwezig. De heer Frans Schouten was namens de Toetsingscommisie Nationale Inventaris Immetarieel Erfgoed aanwezig. Daarnaast waren er een aantal afgevaardigden van de buurtgroepen aanwezig en 2 leden van het eerste bestuur van Gondelvaart op wielen.

Vanaf vrijdag 29 augustus 2014 is het bestuur van de Gondelvaart op wielen bezig geweest om de traditie op de lijst te krijgen en met een geslaagd resultaat, Gondelvaart op wielen staat nu officieel op de Nationaal Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.
De Gondelvaart op wielen heeft een bindende factor in de gemeenschap, een evenement dat banden schept tussen mensen, los van religieuze, filosofische of sociale afkomt. De Gondelvaart op wielen wordt doorgegeven van generatie tot generatie. De saamhorigheid welke bij de Gondelvaart op wielen hoort is een belangrijk onderdeel van onze Drogehamster leefgemeenschap. Het vele werk dat door vele vrijwilligers wordt verricht maakt deze traditie bijzonder en krijgt daarom de bijzondere vermelding op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Het bestuur is super trots en met name op alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken. De opname op de lijst is geen eindpunt, maar een begin en samen zullen zij er voor moeten zorgen dat de traditie van Gondelvaart op wielen doorgegeven wordt aan de jeugd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie