Account
Logo
Zoeken
15 °C

Werkstraf voor dealer met hennepbonbons

di 20 september 2016, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige oud-inwoner van Houtigehage is wegens het dealen van speed en xtc veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 128 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf heeft de man al in voorarrest uitgezeten. Hij kreeg verder een werkstraf opgelegd van 140 uur. De komende twee jaar – de duur van de proeftijd- mag hij geen drugs gebruiken.

De man moet zich laten behandelen en hij komt onder toezicht van de reclassering. Toen de politie hem op 9 mei in Drachten aanhield, had hij een ploertendoder en een stiletto bij zich. In zijn woning vond de politie een alarmpistool met patronen, traangas en een boksbeugel. De wapens waren volgens de verdachte 'een afschrikmiddel'. In de woning vond de politie ook chocoladebonbons die waren gevuld met hennep.

De man heeft ook wiet verkocht. Hij was uit geldgebrek drugs gaan dealen. Hij heeft jaren voor Defensie gewerkt, maar kwam op zeker moment op straat te staan. Omdat hij spaargeld had, werd hij op zijn uitkering gekort. Twee weken geleden zei hij dat hij zich in de steek gelaten voelde door Defensie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Etiketten op rol voor allerhande toepassingen

Etiketten op rol voor allerhande toepassingen







Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
14%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin