14 °C

Agressieve man opgepakt bij Coop in Anjum

zo 24 april 2016 19.03 uur

ANJUM - Een 37-jarige man uit het Groningse Ulrum is zondagmiddag door de politie opgepakt bij de Coop aan de Buorfinne in Anjum. Er moesten meerdere politie-eenheden aan te pas komen om de verwarde man te kunnen arresteren.

De politie was naar Anjum gereden omdat er een melding was binnen gekomen van een bedreiging. De man had een echtpaar bedreigd met de dood. De 37-jarig stoorde zich aan blaffende honden achter een hek bij een woning aan de Bantswei. Hij begon tegen de dieren te schreeuwen waarna de bewoners naar buiten kwamen. Het echtpaar werd hierna bedreigd, met grind bekogeld en uitgescholden.

De politie ging na de melding op zoek naar de bedreiger en agenten zagen de man op een zeker moment in de Coop supermarkt lopen. De verdachte ging echter in verzet toen de politie-agenten met hem in gesprek wilden gaan. Er ontstond een worsteling. De politie moest vervolgens meerdere eenheden inzetten om de verdachte te kunnen aanhouden.

Man schopt politieruit kapot
Buiten de supermarkt werd de man in een politievoertuig geplaatst. De man was echter nog steeds agressief en schopte meerdere malen tegen het raam van het achterportier. Hierdoor werd het raam door de verdachte kapot geschopt. Uiteindelijk is de verdachte met een arrestantenvoertuig naar Leeuwarden gebracht. Tijdens de insluiting in het bureau spuugde hij een agent in zijn gezicht. De verdachte zal, behalve bedreiging, ook vernieling ten laste worden gelegd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws