15,5 °C

Geen extra woning aan de Wide Pet in Harkema

do 14 april 2016 15.51 uur

HARKEMA -

Er mag geen extra woning worden gebouwd aan de Wide Pet 14 te Harkema. Dat heeft het college van B&W deze week besloten nadat de heer Leerstra hiertoe in oktober 2015 een verzoek had ingediend.

Er bestond een plan om een extra huis te bouwen naast de bestaande woningen aan de Wide Pet 14 en 14a. De woning 14a is na een uitgebreide ruimtelijke procedure in 2013 gebouwd. De heer Leerstra gaf aan dat het de afspraak was geweest sinds zijn verzoek in 2012 dat er twee woningen gebouwd konden worden naast de Wide Pet 14. De gemeente Achtkarspelen heeft dat onderzocht en uit aantekeningen die destijds gemaakt zijn van de ambtelijke beoordeling blijkt dat de woning aan de weg ruimtelijk aanvaardbaar is, maar dat de woning daarachter 'er wat bij hangt'. Het advies aan de verzoeker was daarom om voor eerst één woning in te dienen. Uiteindelijk is er ook voor één woning een vergunning verleend om deze te kunnen gaan bouwen.

Het college van B&W beroept zich onder andere op het collegevoorstel van 2012 waarin werd opgemerkt: "In eerste instantie wilde de verzoeker inzetten op twee woningen naast zijn bestaande woning. Na overleg is dit aangepast omdat twee woningen ruimtelijk gezien niet haalbaar zijn." Er wordt dus geen vergunning verleend voor de bouw van een tweede woning. Woningbouw is eventueel wel mogelijk als dat samengaat met de uitbreiding van Wide Pet 2e fase in de toekomst. De verzoeker moet dan gaan samenwerken met de projectontwikkelaar van deze uitbreiding.

 

Regionaal nieuws

15,5 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.