10,7 °C

Afgelopen week werd bekend dat het kruis inmiddels klaar is. Deze is speciaal voor De Passie gemaakt.

De Passie: hedendaags paasverhaal in Burgum

za 05 maart 2016 18.14 uur

BURGUM -

Op zondag 20 maart vindt er om 17:00 uur een bijzonder evenement plaats in Burgum. Zangers/zangeressen, spelers, muzikanten en vertellers uit Burgum en omgeving laten het lijdensverhaal van Jezus Christus op een moderne manier zien. Het evenement heeft de naam De Passie gekregen en is geïnspireerd op de populaire 'The Passion' welke jaarlijks door de EO wordt uitgezonden op televisie.

Voor De Passie is de opzet een beetje anders. Het publiek loopt mee van locatie naar locatie, waar de scènes worden gespeeld. Daarbij wordt een groot verlicht kruis meegedragen. De Passie Burgum is tot stand gekomen vanuit een unieke samenwerking tussen de verschillende kerken in Burgum en de Doopsgezinde gemeente in Feanwâlden. Achter de schermen werken meer dan honderd vrijwilligers met grote passie mee. Wekelijks wordt er twee keer gerepeteerd in De Stryp in Burgum.

Het doel van De Passie Burgum is dat mensen met elkaar worden verbonden en in gesprek raken over wat de Passie met hen doet. Er is gekozen voor bekende popnummers en bovendien worden er enkele Friese nummers gezongen. De startlocatie van De Passie is de waterpartij op de kruising van de Hillamaweg met de Prins Bernhardstraat. De Passie begint om 17.00 uur.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

10,7 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.