2,3 °C

Snorfietser heeft vijf keer teveel drank op

za 16 januari 2016 11.00 uur

LEEUWARDEN -

Met een alcoholpromillage dat maar liefst vijf keer hoger was dan de wettelijk toegestane 0,5 promille was een man uit Rottevalle (29) in de nacht van 13 september op de snorfiets gestapt. In Opeinde werd hij door de politie van de weg gehaald. De Rottevalster verklaarde dat hij aanvankelijk bij een vriend zou slapen. Toen de dochter van de vriend onverwachts thuiskwam was hij naar huis gegaan.

Hij wilde niet bij de dochter in hetzelfde logeerbed slapen. Het uitzonderlijk hoge promillage was het gevolg van het drinken van tweeënhalve liter bier, had hij tegen de politie gezegd. Een zeer zuinige schatting, vond politierechter Jolanda Lootsma. 'De uitslag lijkt op iets meer te wijzen', zei de rechter met gevoel voor understatement. De verdachte was vrijdag niet naar de zitting gekomen.

Dat kwam volgens zijn advocate omdat hij aan meerdere persoonlijkheidsstoornissen lijdt. Hij voelt zich gauw in het nauw gedreven. Volgens de raadsvrouw gaat de haar cliënt tegenwoordig verstandiger om met alcohol. De man heeft veel zaken op zijn strafblad staan die met drank te maken hebben, zoals rijden onder invloed. Voor het dronken rijden op de snorfiets kreeg hij een boete van 500 euro en een rijontzegging van negen maanden.

 

Regionaal nieuws