1,7 °C

© WâldNet |  Beelden uit september van 2015

Graafwerk voor glasvezel in Dokkum ligt stil

do 14 januari 2016 13.41 uur

DOKKUM -

Het graafwerk voor de aanleg van glasvezel van Kabelnoord ligt al maanden lang stil. Eind vorig jaar stuitte aannemer Van Gelder Telecom op bodemverontreiniging in de binnenstad van Dokkum. Het graafwerk werd toen direct stilgelegd. Vervolgens is er in opdracht van Kabelnoord een bodemonderzoek uitgevoerd door een extern bureau. Dit onderzoek toont aan dat er op een aantal plekken in de binnenstad vervuiling met zware metalen in de bodem aanwezig is.

Het ontstaan van deze historische vervuiling hangt samen met de bedrijfsmatige activiteiten die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. Dergelijke vervuiling komt in veel oude binnensteden voor. Dit staat de aanleg van glasvezel, onder de juiste beveiligingsmaatregelen, niet in de weg.

Voor de aanleg van de glasvezel zijn nu wel beschermingsmaatregelen nodig. De aanleg kan daarom binnenkort worden hervat. De maatregelen zullen zichtbaar zijn voor bewoners en bezoekers van de binnenstad. Bewoners zijn per brief vanuit de gemeente Dongeradeel en Kabelnoord geïnformeerd over de voortgang. Daarnaast worden bewoners individueel door de aannemer geïnformeerd wanneer de aanleg hun woning of winkelpand nadert.

 

Regionaal nieuws

1,7 °C

2 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.