9.5 °C

SC Veenwouden laat het afweten

zo 6 december 2015, 15.30 uur

FEANWALDEN - Op een koud en winderig stadspark Corpus den Hoorn in Groningen liep SC Veenwouden tegen een onnodige nederlaag aan tegen hekkesluiter Groen Geel dat daarmee haar eerste zege boekte. De thuisclub startte zeer defensief in een 4-5-1- formatie en gunde SCV het initiatief. In de eerste twintig minuten kregen de gasten de kans om het duel te beslissen maar faalde Stefan Jan Sijtsma in de afwerking. Eerste schoot hij in het zijnet, daarna schoot hij een simpele intikker naast en daarna zag hij doelman Jeroen Vogel redding brengen.

De thuisclub wist in de counter enkele malen gevaarlijk te worden maar Pieter van der Ven en Matthijs Eppinga schoten naast terwijl Peter Kersing net voor rust in kansrijke positie over schoot. Vijf minuten na rust was SCV dicht bij de openingstreffer maar doelman Jeroen Vogel bracht ten koste van een corner redding op de vrije trap van Rinse Procee. In de 52e minuut nam de thuisclub de leiding toen Nick Sturkenboom met een wippertje over de defensie Marten van der Zee wist te bereiken en deze liet doelman Coenraad van der Mark kansloos. De gasten moesten daarna meer risico nemen maar veel kansen leverde dit niet op.

Alleen Stefan Jan Sijtsma kreeg nog een knappe mogelijkheid maar zijn schot ging naast. De thuisclub was in de counter veel gevaarlijker. Doelman van der Mark wist met enkele reddingen de schade te beperken maar in de 77e minuut was hij ook kansloos toen Peter Kersing uithaalde vanaf de rand van de zestien: 2-0 Een verdiende overwinning voor de thuisclub tegen een zwaar tegenvallend SCV dat in de tweede helft ver door de ondergrens zakte.