22,7 °C

Driezumer slaat met mes: poging doodslag

di 20 oktober 2015 14.04 uur

LEEUWARDEN -

Een Driezumer (19) heeft zich naar het oordeel van de rechtbank in Leeuwarden schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag toen hij in de nacht van 7 juni een 21-jarige Dokkumer met een opengeklapt mes op het hoofd sloeg. De Driezumer is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Verder moet hij zich bij de reclassering melden en moet hij zich laten behandelen voor zijn agressieproblemen.

Mede op verzoek van de officier van justitie en de advocaat paste de rechtbank het jeugdstrafrecht toe. De Driezumer is weliswaar qua leeftijd volwassen, maar hij functioneert op een verstandelijk beperkt niveau. De rechtbank vindt het zorgelijk dat de jongen 'buitenproportioneel agressief' reageerde op een incident dat nauwelijks iets voorstelde. Hij was het slachtoffer en diens vriend achterna gerend omdat hij dacht dat zij de fiets van zijn vriend hadden omgegooid.

Het slachtoffer zat bij zijn vriend achterop de fiets. De Driezumer gaf de Dokkumer een klap, met een opengeklapt mes in de hand. De Dokkumer liep een vier centimeter lange snijwond op, boven het oor. De Driezumer beweerde dat het mes dicht was en dat hij het slachtoffer met zijn ring had verwond. Daar ging de rechtbank aan voorbij. Drie getuigen, waaronder de vriend van de Driezumer, hadden gezien dat het mes was uitgeklapt. De Driezumer had heel veel gedronken.

 

Regionaal nieuws

22,7 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.