Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Spanning binnen muren Paardencentrum

wo 30 september 2015, 10.12 uur

DRACHTEN - Binnen de muren van het Fries Congres- en Paardencentrum is sprake van spanning tussen de zakelijke gebruikers. "En die is misschien wel groter dan wij denken", maakt raadslid Jouke de Jong van de ChristenUnie op uit verschillende mailwisselingen. Hij gaf dit dinsdagavond tijdens Het Debat van gemeente Smallingerland aan.

De drie gebruikers zouden niet op één lijn liggen over het toekomstig gebruik van het Paardencentrum. Dit zou voor de flinke spanningen zorgen. De Jong vindt dat de gemeente daarom terughoudend moet zijn met het verzoek van eigenaar Johan Brandsma om de mogelijkheden van de hal te verruimen. "Is het niet beter dat wij een stapje terug doen? Eerst moeten alle zakelijke gebruikers maar om tafel om met één visie naar buiten te treden."

Los van de onenigheden lijkt het er op dat Smallingerland gaat onderzoeken wat er mogelijk is om het Fries Congres- en Paardencentrum ruimere mogelijkheden te bieden voor het organiseren van evenementen. Een meerderheid in de raad lijkt voor een motie over dit onderwerp te gaan stemmen.

Ook wethouder Ron van der Leck ziet dit als een goede mogelijkheid om te kijken hoe belanghebbenden en burgers over verruiming denken. Op dit moment ligt er een afspraak met Smallingerland om twaalf keer per jaar een driedaags evenement te organiseren. Omdat geen enkele activiteit tegenwoordig meer drie dagen duurt, wil eigenaar Johan Brandsma dit wijzigen naar 36 dagen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk