Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

N361 bij Oentsjerk drie nachten dicht

di 21 oktober 2014, 17.19 uur

OENTSJERK - In de nachten van 22 op 23, 23 op 24 en 24 op 25 oktober is de doorgaande weg door Oentsjerk (N361) afgesloten voor verkeer. Dit is één dag later dan gepland vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden. De afsluiting begint om 20.00 uur en duurt tot 6.00 uur de volgende ochtend. Op 26 oktober zijn de werkzaamheden klaar.

Tijdens de nachtelijke afsluitingen voert de provincie Fryslân werkzaamheden uit aan de kruisingen van de N361 met de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk. Dat is nodig om de weg veiliger te maken. Doorgaand verkeer krijgt het advies om via Feanwâlden en Quatrebras te rijden.

Dagelijks rijden zo’n 13.000 voertuigen over de provinciale weg tussen Dokkum en Leeuwarden. Om de veiligheid op deze drukke weg te verbeteren pakt de provincie drie kruispunten aan: bij de Rengersweg en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk en de fietsoversteek bij de Breedyk in Ryptsjerk.
De fietsoversteek bij Ryptsjerk is inmiddels klaar.

De afgelopen weken werd er hard gewerkt aan de kruisingen met de Rengelsweg en de Dr. Kijlstraweg in Oentsjerk. Bij de afslag naar de Dr. Kijlstraweg verdwijnt de drempel. De afslag Rengersweg (voor landgoed Staniastate) wordt een gelijkwaardige kruising. Verkeer van rechts heeft hier straks voorrang. Op beide kruisingen komen er vlakken in een afwijkende kleur (roodbruin) op het asfalt. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat weggebruikers alerter zijn en hun snelheid aanpassen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.7%
Ja, op aanvraag  
14.9%
Nee  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk