17.8 °C

Oerterp behoudt ongeslagen status

zo 21 september 2014, 15.03 uur

URETERP - Nadat vorige week thuis van Oranje Zwart gewonnen werd en doordeweeks in de Jan Mulder
Beker van Pallas gewonnen werd (25-12) stond voor vandaag de uitwedstrijd tegen Thrianta op het programma. Op het gras in Hoogeveen speelden de Oerterpers voor het eerst op een verkleind veld.

Thrianta startte furieus en nam brutaal een 2-0 voorsprong. Oerterp herstelde en boog de achterstand om in een 2-6 voorsprong. De blauwhemden kregen veel ruimte en profiteerden
daarvan, 4-10. De in een hoogtempo aanvallende Oerterpers liepen uit en bij rust stond er een
verdiende 6-13 voorsprong op het scorebord.

Na rust een zelfde spelbeeld en halverwege de 2e helft was het verschil zelfs 10 doelpunten, 9-19. . De productie stokte even aan Oerterpzijde en Thrianta kon iets terug doen, 12-19. In de laatste 10 minuten schroefde Oerterp het aanvalstempo weer op en via een aantal fraaie combinaties wonnen de Oerterpers uiteindelijk overtuigend, 16-24.

Doordat Oranje Zwart van Juventa won gaan de Oerterpers nu aan kop met op beiden 2 punten
voorsprong. Oerterp 2 speelde tegen koploper Thrianta 2. De gelijkopgaande eerste helft zorgde voor een 8-9 voorsprong bij rust. In de 2e helft kwam Thrianta langszij (10-9), maar Oerterp wist het veldoverwicht gelukkig ook om te zetten in scores. Er werd met 16-19 gewonnen. Door de winst van Oerterp 2 zijn zij samen met Thrianta 2 koploper, Oerterp 2 heeft een iets beter doelsaldo.

As zaterdag komen Top 1&2 uit Vroomshoop op bezoek bij de Oerterpers. Oerterp 1 speelt om 16.00 uur en Oerterp 2 om 17.30 uur.