Driezumer wint kookwedstrijd Hill Billy
DRIEZUM - Chef-kok Willem Schaafsma, geboren en getogen in Driezum, heeft maandag de kookwedstrijd Hill Billy gewonnen. Vijf chefs uit verschillende regio's in Nederland streden in deze wedstrijd tegen elkaar. De chefs werden geselecteerd door Jonnie Boer en elke chef mocht één ambachtelijk product meenemen uit de streek waar hij of zij vandaan komt. Willem Schaafsma moest het opnemen tegen Joost Bax, Jan Smink, Laurent Smallegange en Joris Bijdendijk.
De wedstrijd begon maandag al om 7.30 uur bij het bekende restaurant De Librije in Zwolle waar de koks eerst op pad moesten gaan met enkel een landkaart van de omgeving. Op de kaart stonden punten waar de koks leveranciers, producenten en wildplukplekken konden vinden. Ook werden verschillende boerderijen bezocht waar geweckte producten aangeboden werden zoals bijvoorbeeld een lamsruggetje.
Na de zoektocht moesten de deelnemers aan de slag gaan om hun gerecht klaar te maken. De gerechten werden beoordeeld door een (inter)nationale jury, bestaande uit onder andere Sergio Herman, Gert de Mangeleer en Jonnie Boer. Willem Schaafsma kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Hij was blij verrast dat hij als winnaar uit de bus kwam. "Trots natuurlijk om samen met de stevige competitie te koken. En een jury van 9 Michelin sterren in totaal. En dan winnen. Helemaal te gek!" zo laat Willem Schaafsma deze site weten.
Willem Schaafsma woont tegenwoordig in Leeuwarden en is daar eigenaar en chef-kok van restaurant Eindeloos.
Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn