Account
Logo
Zoeken
19.5 °C

Subsidie voor aankoop kerkgebouw

do 10 juli 2014, 16.06 regionaal

PEAZENS - Het streekplatform Noordoost Fryslân heeft de aanvraag voor de aankoop van het kerkgebouw in Paesens positief beoordeeld. Stichting oan ‘e dyk ontvangt daarom een subsidiebedrag van € 17.500 voor de aankoop van het oude kerklokaal in Paesens. De totale kosten van het project zijn € 100.000. Voor de financiering van de aankoop is verder een aanvraag gedaan bij de gemeente Dongeradeel, het Waddenfonds, de NAM en de DOM.

In 2007 stond het gebouw al jaren leeg en mocht de Stichting Oan ‘e Dyk het huren. Sindsdien worden er allerlei activiteiten georganiseerd door de Stichting en is er een imkerij en een winkeltje met streekproducten. Het college van Kerkrentmeesters (eigenaar van het gebouwtje) heeft aangegeven het te gaan verkopen. De Stichting, als huurder, wil het pand graag in eigendom verwerven om er bestaande maar ook nieuwe activiteiten in plaats te laten vinden.

Voor het zevende seizoen organiseert stichting Oan 'e dyk wadlooptochten, rondritten met paard en wagen en waddenexcursies vanuit het lokaal aan de dijk in Paesens. De stichting is afhankelijk van seizoengebonden inkomsten. Per jaar nemen enkele duizenden mensen deel aan de activiteiten. Het al meer dan 200 jaar oude kerklokaal aan de dijk in Paesens heeft altijd al een sociale functie gehad.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws