Account
Logo
Zoeken
20.4 °C

Drugsdealers opgepakt in Drachten

za 21 juni 2014, 11.30 regionaal

DRACHTEN - De politie heeft vrijdagavond op de Klokhuislaan in Leeuwarden een 41-jarige inwoner van Harkema en een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van handel en bezit van harddrugs. Agenten stelden een onderzoek naar aanleiding van een tip over drugshandel en zagen de twee verdachten in een auto stappen.

Op de Noorderhof kreeg de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. Toen de agenten de 23-jarige passagier wilden aanspreken, ging hij er vandoor maar kon in de Schwartzenberghlaan worden aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging probeerde hij 30 gram heroïne en 9 gram cocaïne weg te gooien.

In de auto van de 41-jarige automobilst werd 5 gram heroïne en cocaïne aangetroffen. In de auto van de 21-jarige verdachte, die hij elders had geparkeerd, vonden de agenten nog 150 ml GHB en een vuurwapen. Ook bleek hij veel geld bij zich te hebben. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.

De drugs, geld, de beide auto’s en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast hadden beide mannen nog boetes openstaan. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws