Account
Logo
Zoeken
21 °C

Leeuwarder besteelt bejaarde in Drachten

za 14 juni 2014, 10.45 regionaal

DRACHTEN - De politie heeft vrijdagmiddag een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van geld. De Leeuwarder had eerder die middag geld gestolen uit de portemonnee van een bejaarde man.

Agenten waren bij een supermarkt aan De Marke om een aangifte op te nemen van winkeldiefstal. Eén van de personeelsleden sprak de agenten aan en vertelde dat bij de informatiebalie een oudere man was bestolen. Op de beelden van de beveiligingscamera’s was te zien dat een onbekende man, in een onbewaakt ogenblik, kans zag om geld uit de portemonnee van de man te pakken. Vervolgens verdween hij. Het slachtoffer deed aangifte.

Toen de agenten later die middag over de Zuidkade reden, zagen ze een man lopen die volledig voldeed aan het signalement an diegene die in de supermarkt geld had gestolen. Agenten spraken hem dan ook aan. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de sok van de man werd het gesloten geld aangetroffen. Tegen de verdachte werd na het verhoor proces-verbaal opgemaakt. ’s Avonds mocht hij het bureau weer verlaten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws