Account
Logo
Zoeken
16.9 °C

Gehaaide oplichter valt door de mand

vr 13 juni 2014, 18.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een poging van een azc-bewoner uit Burgum om een kledingwinkel in de Westereen op te lichten mislukte. De man, een 36-jarige vluchteling uit Afghanistan, probeerde begin maart goedkope kleding om te ruilen op een oude kassabon van de winkel. In eerste instantie lukte dat. De man werd waarschijnlijk iets te overmoedig, een dag later probeerde hij het weer, nu bij het filiaal in Burgum. Ditmaal liep hij tegen de lamp. Hij werd vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een geldboete van 200 euro. Verder moet aan de kledingwinkel een schadevergoeding betalen.

De Burgumer ruilde op 12 maart kleding bij de winkel in de Westereen. Hij stapte met nieuwe kleren en een teruggave van 20 euro op zak weer naar buiten. Later bleek dat de verkoopster om de tuin was geleid. De prijskaartjes waren provisorisch op de kleren bevestigd en de kleding die was ingeleverd werd niet verkocht bij de winkel. Een dag later probeerde de oplichter in Burgum opnieuw kleding te ruilen. Hij werd doorverwezen naar de Westereen, waar hij door de mand viel. De man beweerde dat het één grote vergissing was. De eerste keer ruilde hij kleding die hij een paar maanden eerder van een vriend had gekregen. De kleren zouden te klein zijn hem niet hebben gepast. De volgende dag zou hij ontdekt hebben dat de verkeerde kleding had ingeleverd. Hij was naar Burgum gegaan om zijn 'fout' te herstellen.

Uit onderzoek bleek echter dat hij in de Westereen een bloes had ingeleverd die een week eerder -voor € 9,99- bij een andere winkel was verkocht. Bovendien had hij in Burgum opnieuw geprobeerd om goedkope kleding te ruilen. Bij de tweede ronde in de Westereen had hij wilde hij de kleren voor een tas ruilen. De man bleef bij hoog en bij laag volhouden dat hij geen oplichter was. De officier van justitie geloofde er niets van. Zij vond dat de man zijn uiterste best had gedaan om alles te verzinnen en 'op een hele listige manier' geprobeerd had de boel op te lichten. De man moet de kosten betalen die de winkel heeft gemaakt om alles uit te zoeken. De winkel hield het bij een bescheiden vordering van 40 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws