Account
Logo
Zoeken
17.1 °C

Acht aanhoudingen in drugsonderzoek

do 12 juni 2014, 10.08 regionaal

BURGUM - De politie heeft in het drugsonderzoek in Noordoost Friesland acht verdachten aangehouden op verdenking van het bezit en handel van soft-en harddrugs. De politie kwam de verdachten op het spoor via eerdere drugsrelateerde onderzoeken en uit informatie van getuigen en meldingen van Meld Misdaad Anoniem.

Op 22 mei werd een 20-jarige inwoner van Damwâld aangehouden voor het gebruik en handel in hard drugs (XTC). De verdachte werd vorige jaar in hetzelfde onderzoek voor de zelfde feiten aangehouden. Na zijn in vrijheidstelling toen, pakte hij de draad weer gewoon op. Naar aanleiding van deze aanhouding volgde de aanhouding van twee 18-jarige verdachten, beide inwoners van Leeuwarden. Beide verdachten verkochten drugs onder meer in hun oude woonomgeving (Damwâld). Alle drie aangehouden verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en moesten woensdag voor de Raadkamer verschijnen. Deze besloot dat de 20-jarige en 18-jarige verdachte moeten blijven zitten terwijl de andere 18-jarige verdachte heen werd gezonden. Hij blijft wel verdachte.

Het onderzoek van de bovenstaande verdachten en het verhoor van getuigen heeft op dinsdag 10 juni geleid tot de aanhouding van een 48-jarige inwoner van Damwâld. Deze verdachte wordt er van verdacht dat hij geruime tijd softdrugs verkoopt. Daarnaast wordt hij ervan verdacht een aantal inbraken/diefstallen te hebben gepleegd. Bij onderzoek in zijn woning aan de J. R. Kloostermanstrjitte werden meerdere gebruikershoeveelheden hennep/softdrugs en een grote hoeveelheid (drugs) verpakkingsmaterialen aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Verder werd dinsdag ook een 43-jarige man uit Damwâld in zijn woning aangehouden voor drugs relateerde strafbare feiten. In zijn woning werden ook meerdere gebruikershoeveelheden hennep -en softdrugs aangetroffen alsmede een grotere hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Ook deze spullen werden in beslag genomen. Deze verdachte was al bij de politie in beeld omdat hij een aantal weken geleden nog in Leeuwarden bij een alcoholcontrole werd aangehouden met 40 gram weed in zijn bezit.

Gedurende de afgelopen weken werden er ook een 22-jarige verdachte uit Dokkum, een 24-jarige inwoner van Stroobos en een 37-jarige inwoner van Kollum aangehouden. Tegen deze drie meerderjarige verdachten zal voor het bezit van GHB en XTC proces-verbaal worden opgemaakt. De verdachten werden na verhoor heengezonden. De politie is nog druk bezig met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws