Account
Logo
Zoeken
17.1 °C

Werkstraffen voor vechten in Dance Factory

ma 21 oktober 2013, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Drie mannen die betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in discotheek The Dance Factory in Berlikum zijn maandag door de politierechter veroordeeld. Het drietal, een 23-jarige man uit Jubbega, een 22-jarige Gorredijkster en een 19-jarige inwoner van Terwispel, raakten op 1 april vorig jaar in de snackbar van de disco slaags met andere stappers. Een van de slachtoffers werd geslagen en geschopt.

Eerder die avond hadden de verdachten woorden gehad met een ander groepje stappers. De ruzie leek aanvankelijk gesust, tot een van de verdachten 's nachts om vier uur in de snackbar opnieuw de confrontatie zocht. Het slachtoffer werd volgens getuigen door een man of vijf mishandeld. De man moest per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De rechter bepaalde dat de verdachten hem een schadevergoeding van 774 euro moeten betalen.

De Terwispeler had een klein aandeel in de vechtpartij, hij kreeg een werkstraf van 80 uur. Omdat het uitvoeren van een werkstraf in zijn geval op praktische problemen zou stuiten kreeg de Jubbegaaster een boete van 600 euro. De man uit Gorredijk heeft een strafblad, hij kreeg een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 20 uur moet hij alsnog uitvoeren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

regionaal nieuws

Brandweer ramt deur in bij woning in Burgum

Brandweer ramt deur in bij woning in Burgum






regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen



kwijt / misdaad in je straat

Gevonden mobieltje in Dokkum

Gevonden mobieltje in Dokkum