12,8 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Briljanten huwelijk voor echtpaar Van der Bij

wo 26 juni 2013 22.09 uur

SURHUISTERVEEN - Kees van der Bij(85) en Ypkje van der Bij - van der Heide(83), woonachtig in ’t Suyderhuys in Surhuisterveen vierden op 26 juni hun brljanten huwelijk. Het stel ontmoette elkaar op de ‘veiling’ bij de Betonwei in Harkema en trouwde in 1948. Kees werd geboren in Harkema en was zijn hele leven lang metselaar. Hij bouwde voor zichzelf en voor zijn vier kinderen een huis. Ypkje werd geboren in het Limburgse Geleen, haar vader zat daar met zijn broers in de Limburgse mijnen. De vader van Ypkje besloot echter al snel weer terug te keren naar het noorden. In Groningen werd een woonboot betrokken en Ypkje ging er nar de lagere school. Ypkje was tijdens haar hele huwelijk huisvrouw en dichteres. Voor haar huwelijk speelde ze veel op accordeon, ook op huwelijksfeesten.

In 2010 werd een boek met gedichten uit vijftig jaar dichten uitgegeven van Ypkje, ze had dit als wens kenbaar gemaakt bij een expositie in Haersmahiem en deze wens ging in vervulling. Haar gedichten zijn voornamelijk in het Fries en gaan over de natuur en dieren. Ook schreef ze een roman, deze is in delen verschenen in het dorpsblad van Harkema. Kees mocht graag vissen en was voetballer bij Harkema-Opeinde. Het paar woonde altijd aan de Reitsmastrjitte in Harkema, maar is een jaar geleden verhuisd naar ’t Suyderhuys. Daar verkeren ze beide in een goede gezondheid. Het paar kreeg naast de vier kinderen acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Burgemeester Gerben Gerbrandy bracht het paar op woensdagmiddag een bezoek. Later op de middag was er nog een receptie in 't Suyderhuys.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7