10.8 °C

Twee weken cel voor bedreigen ouders

wo 08 mei 2013 17.00 uur

LEEUWARDEN - Voor het bedreigen van zijn ouders met een mes moet een 27-jarige inwoner van Eastermar twee weken de cel in. Dat is een beduidend lagere straf dan het openbaar ministerie (OM) twee weken geleden eiste. De officier van justitie eiste twee weken geleden vier maanden cel. De rechtbank achtte echter niet bewezen dat de Eastermarder een muntenverzameling van zijn ouders heeft gestolen en de ouderlijke woning is binnengedrongen en drink- en etenswaren (onder andere een krat bier) van zijn ouders heeft gestolen.

De Eastermarder had tegenover de politie toegegeven dat hij elke dag speed gebruikt. Bij de rechtbank ontkende hij dat. De man had op 10 december 2012 met een mes in de hand gedreigd zijn vader dood te steken. Hij zou die dag drugs hebben gebruikt en hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest. Er zijn in het verleden vaker incidenten geweest.

De vader deed aangifte tegen zijn zoon omdat hij wil dat hij behandeld wordt voor zijn drugsverslaving. Een behandeling werd echter niet geëist door het OM en het is ook niet door de rechtbank opgelegd. De Eastermarder werd twee weken geleden na de inhoudelijke behandeling door de rechtbank vrijgelaten. De man had toen al drie maanden vastgezeten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws