Account
Logo
Zoeken
0.1 °C

Bedreiging rondom festijn Wim Beintema

wo 31 oktober 2012 19.56 uur

DOKKUM - De feesten die Wim Beintema in november wilde organiseren in Dokkum gaan niet door. De gemeente Dongeradeel heeft de vergunning ingetrokken vanwege ernstige bedreigingen. Het gaat om de vergunning voor de feesten Enjoy Friss en het Artiestenfestijn die volgende week in Dokkum zouden plaatsvinden.

Over wie de bedreigingen heeft gedaan, wil de gemeente niets zeggen. De organisatie van het feest is in handen van Dokkumer Wim Beintema. Hij ging begin dit jaar failliet waardoor veel toeleveranciers van de feesten van vorig jaar gedupeerd werden. De nieuwe feesten zouden door het familiebedrijf Vedon worden georganiseerd waar de leiding in handen is van Wim Beintema.

"Ik betreur het enorm dat wat een gezellig feest had moeten worden, nu niet door kan gaan. Maar als het om de veiligheid van bezoekers, de organisatie en artiesten gaat dan willen wij geen enkel risico nemen" aldus burgemeester Marga Waanders. De politie gaat de bedreigingen en de herkomst ervan verder onderzoeken. Eventuele dader(s) zullen in overleg met het openbaar ministerie strafrechtelijk worden vervolgd.

Mensen die kaarten hebben gekocht voor Enjoy Friss of het Artiestenfestijn vinden op de website van Vedon www.vedon.nl nadere informatie over het inleveren van hun kaarten en het terugkrijgen van hun geld.

De postings van 'maffia66' onder dit artikel zijn verwijderd op last van een vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, van 3 juli 2013.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....