21 °C

Dokterswacht in contact met meldkamer

do 28 juni 2012 11.28 uur

DRACHTEN - Dankzij acht nieuwe auto's van de Dokterswacht Friesland staan de inzittenden vanaf heden direct in contact met de Meldkamer Noord Nederland. Op deze manier kunnen de artsen via de centralist van de meldkamer nu ook ingezet worden als er bijvoorbeeld niet snel een ambulance ter plaatse kan komen.

De acht nieuwe voertuigen werden woensdagavond officieel in gebruik genomen bij de dealer in Drachten. Dankzij moderne apparatuur kunnen de centralisten van de meldkamer ook op een scherm zien waar de auto's zich bevinden zodat ze gelijk ingezet kunnen worden als er een noodoproep is welke dichtbij is.

De komende tijd zullen de Dokterswacht en RAV Fryslân (ambulancezorg) verdere werkafspraken maken om de samenwerking te optimaliseren. De basis van deze afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsconvenant die beide partijen op woensdag ondertekenen.

De Dokterswacht Friesland verleent spoedeisende huisartsenzorg ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen aan de inwoners van Friesland. Circa 90% van de Friese huisartsen is aangesloten bij de Dokterswacht. De vijf huisartsenposten zijn gevestigd in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Sneek en Leeuwarden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum