10.5 °C
Foto: Geert Huisman

Twizeler Snertwiif 2012 weer een man

zo 22 januari 2012 09.10 uur

TWIJZEL - Op zaterdag 21 januari vond alweer de vierde editie plaats van de snertwedstrijd in Twijzel: wie wordt snertfeint/snertwiif 2012? Amateurkoks die wilden mededingen naar de eerste prijs konden 1,5 liter soep inleveren. De soepen van de deelnemers werden vervolgens door een jury van vijf man/vrouw beoordeeld op kleur, geur, uiterlijk, substantie, smaak en nasmaak. Dit jaar waren er acht deelnemers: zes deelnemers in de categorie traditionele snert en twee deelnemers voor een vegetarische variant.

Terwijl de jury achter gesloten deur de ingezonden soepen beoordeelde, konden deelnemers en bezoekers genieten van een snertkuier onder leiding van twee gidsen. De kuier was circa tien kilometer lang en leidde door de landerijen en natuurgebieden van Staatsbosbeheer in en rondom Twijzel. Halverwege de tocht kregen de wandelaars een beker warme duindoorngluhwijn aangeboden.

De jury kwam al snel tot een unaniem oordeel: de snert van Appie Reitsma stak op alle fronten met kop en schouders boven de andere inzendingen uit. De tweede prijs was voor de winnares van de eerste verkiezingen, Henny Draaijer.De derde prijs voor Berlina v.d. Meulen. Van de laatste is nog bijzonder om te vermelden dat zij nog nooit eerder snert had gekookt. Na afloop van de prijsuitreiking konden alle aanwezigen uitgebreid van de ingezonden snert proeven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws