16.7 °C

Eis 6 maanden voor pinkraak Kollum

vr 06 januari 2012 14.55 uur

LEEUWARDEN - Tegen de twee mannen die in de nacht van 13 december 2010 probeerden de pinautomaat van de Friesland Bank in Kollum open te breken, heeft de officier van justitie vrijdag onvoorwaardelijke celstraffen van een half jaar geëist. Het tweetal, een 40-jarige Groninger en een 30-jarige man uit Assen, probeerde nogal knullig de zware kluisdeur van de pinautomaat open te breken. Toen ze zagen dat het met een koevoet niet zou lukken, sloegen ze op de vlucht.

Ze werden onderweg door de politie aangehouden. De verdachten zeiden dat het om een impulsieve actie ging. In een café in Leeuwarden hadden ze geld verloren met pokeren. Op weg naar huis besloten ze de pinautomaat te kraken. De officier geloofde er niets van: Kollum lag niet op de route en de mannen hadden inbrekersspullen bij zich. In de auto vond de politie handschoenen, een maglite en lampjes voor op het hoofd. Verder lag er een honkbalknuppel in de wagen.

In de woning van de Groninger werd 0,5 gram coke en 128 flacons ketamine gevonden. De ketamine, een diergeneesmiddel, was uit de dierenartsenpraktijk in Kollum gestolen. Beide verdachten hebben een behoorlijk strafblad, dat van de Groninger telt 25 pagina's. Sinds ze zijn opgepakt voor de pinkraak zijn ze alweer voor andere feiten veroordeeld. De Friesland Bank vordert ruim 3400 euro aan schade van het duo. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zondag 3 juli

Zakslaan in Earnewâld