18.7 °C

Holwerder beschuldigd van verkrachting

wo 04 januari 2012 11.23 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoner van Holwerd wordt ervan verdacht dat hij eind juni 2009 verschillende malen seks heeft gehad met een toen 16-jarige meisje. De man zou het meisje ook drank en harddrugs hebben gegeven. De officier van justitie eiste anderhalf jaar cel, plus een half jaar voorwaardelijk. De officier vorderde vrijspraak in een tweede zaak: de Holwerder zou ook de dochter van zijn ex-partner seksueel misbruikt hebben.

De officier vindt het bewijs in deze zaak te mager. Er is alleen maar een verklaring van het slachtoffer, de verdachte ontkent. Hij ontkent niet dat hij seks heeft gehad met het andere meisje. Dat zou twee keer op dezelfde avond zijn geweest. Nadat hij ontdekte dat ze ook met de buurjongen was geweest, zou hij het meisje weg hebben gestuurd. Volgens hem had ze gezegd dat ze 18 was.

Het meisje verklaarde dat ze met de Holwerder naar bed was geweest omdat ze anders bang was dat ze geen onderdak zou hebben. Ze was weggelopen uit een opvangtehuis in Burgum.

Op 25 juni deed de Holwerder een valse aangifte: hij zei dat zijn auto was gestolen, terwijl hij de BMW zelf bij Bornwird zijn auto in de sloot had gereden. De man zei dat hij destijds in een moeilijke periode zat, nadat zijn vrouw bij hem weg was gegaan. De uitspraak volgt op 17 januari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws