6,9 °C

Meerdere woninginbraken in de regio

vr 09 december 2011 10.05 uur

DRACHTEN - Er zijn donderdag meerdere (pogingen tot) woninginbraken gepleegd in de regio. In Ureterp werd een woning aan de Wine bezocht. Men had geprobeerd de deur open te breken. Maar omdat de 'knip' er op zat, bleef het bij een poging. De 59-jarige bewoonster deed aangifte.

Later werd aan het Langdeel in Oudega wel een succesvolle inbraak gepleegd. Een ruit werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Vanwege de ravage was niet bij de bewoners nog niet duidelijk wat er nu precies was weggenomen. De bewoonster moet dan ook nog aangifte doen. Donderdagnacht werd ingebroken in een woningen aan het Grootzand en de Noorderdwarsvaart in Drachten. In beide gevallen kwam men binnen na het forceren van een ruit. Het is nog onbekend wat uit de woning aan het Grootzand werd gestolen. Uit de woning aan de Noorderdwarsvaart werden onder andere een mobiele telefoon en twee portemonnees gestolen. De bewoners deden aangifte.

Naast deze regionale woninginbraken bezocht het dievengilde volgens de politie donderdag ook nog huizen in Echternerbrug, Sneek en Leeuwarden. Deze bewoners deden ook aangifte.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie