0,6 °C

Opknapbeurt bedrijventerrein De Rijd

vr 25 november 2011 11.16 uur

KOLLUM - Bedrijventerrein De Rijd ten noorden van Kollum krijgt een opknapbeurt. De toegangsweg is inmiddels aangepakt en de trailerhelling wordt vervangen. De gemeente Kollumerland verbetert daarnaast de omgeving, waarbij er ook nieuwe aanlegplaatsen langs het water komen.

Het bedrijventerrein aan de noordkant van Kollum is flink verouderd na de aanleg in 1967. De smalle toegangsweg en de bereikbaarheid naar het water voldoet niet meer aan de gestelde eisen, zeker nu onlangs een botenverhuurbedrijf zich op noordelijk deel van het terrein heeft gevestigd. "We hebben de weg al verbreed en zijn aan de slag gegaan met het aanpakken van de bossage, het aanbrengen van een walbeschoeiing en het opknappen van het voetpad langs de Rijd" zegt wethouder Jelle Boerema. "Het doel is ook de uitstraling te verbeteren. We willen De Rijd aantrekkelijker maken voor nieuwe huurders, eigenaren en recreanten."

Om de zichtbaarheid van het gebied vanaf het water te vergroten is ervoor gekozen de groenstrook te verbeteren en het struikgewas te verwijderen. Zo ontstaat er een duidelijker verbinding tussen de naastgelegen jachthaven en het centrum van Kollum. Daarmee wordt tevens een wens vervuld uit het project Watersportdorp Kollum. De nieuwe aanlegvoorzieningen langs het water zijn een aanvulling voor de jachthaven en het nieuwe botenverhuurbedrijf. Door een unieke samenwerking tussen de firma Pijnacker uit Kollum, ROC Friese Poort uit Drachten en de afdelingen Groen en Grijs van de gemeente, is het mogelijk de kosten voor het project beperkt te houden. De provincie Fryslân stelt 40.000 euro subsidie beschikbaar voor de zogenaamde revitalisering van het bedrijventerrein.

 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie