17,8 °C

Twijzeler: 6 maanden cel voor geweld

za 11 juni 2011 12.45 uur

LEEUWARDEN -

Een 33-jarige man uit Twijzel is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 6 maanden cel en 6 maanden voorwaardelijk. De Twijzeler heeft samen met zijn broer en de ex-vriend van zijn zus op 8 januari in een woning in Makkum twee mannen bedreigd en mishandeld. Het ging om een wraakactie. De drie dachten dat de zus van de Twijzeler in de woning was misbruikt, nadat ze met ghb gedrogeerd was.

Achteraf bleken de slachtoffers daar niets mee te maken te hebben. De Twijzeler werd vrijgesproken van de mishandeling van een medewerker van de Rabobank in Bolsward, drie weken na het incident in Makkum. Dat de man de bankbediende bij de stropdas pakte en een slaande beweging maakte, leverde volgens de rechtbank niet een reële bedreiging op. De bankmedewerker heeft niet voor zijn leven hoeven vrezen, vinden de rechters.

De Twijzeler heeft een inwoner van Bolsward meerdere malen met een schaar in de onderarm gestoken. De Bolswarder zou een negatieve verklaring in de Makkumer zaak afgelegd hebben. Met de bankpas van de Bolswarder probeerden de Twijzeler en een maat bij de Rabobank geld op te nemen. Toen dat niet lukte, maakten ze stampij en trokken ze de bankbediende aan de stropdas.

 

Regionaal nieuws

17,8 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.