10,8 °C

Agent met brommer aangereden: werkstraf

wo 04 mei 2011 21.15 uur

LEEUWARDEN -

De 20-jarige inwoner van Buitenpost wist dat het foute boel was, toen de politie hem op 17 juli 2010 op zijn brommer op de Skoalleloane bij Ureterp wilde aanhouden. De Buitenposter, toen nog woonachtig in Kootstertille, reed door toen een van de agenten hem een stopteken gaf. De politieman sprong aan de kant, maar werd toch aan zijn been geraakt toen de bromfiets passeerde. De agent had een paar schaafwonden.

De brommerrijder had meteen spijt van zijn actie. Hij bood onmiddellijk zijn excuses aan en gaf toe dat hij had geprobeerd er vandoor te gaan. Woensdag bij de politierechter had hij nog steeds spijt. Hij had niet alleen teveel drank op -hij had een promillage van 1,0-, hij had ook geen rijbewijs en de brommer was niet verzekerd.

De verdachte had erg tegen de rechtszaak op gekeken. Hij was er letterlijk misselijk van. De rechter vond dat hij zich schuldig had gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De Buitenposter kreeg een werkstraf van 150 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk. Voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een boete van 460 euro.

 

Regionaal nieuws

10,8 °C

7 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.