Account
Logo
Zoeken
11.1 °C

Dongeradeel in beeld voor kernafval

za 5 maart 2011, 11.50 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel is in beeld als een geschikte plek om kernafval op te slaan. Dit blijkt uit onderzoek van geologisch adviesbureau T& A Survey, dat in opdracht van Greenpeace een verkennend onderzoek deed. Ook is de ondergrondse zoutkoepel bij Ternaard en delen rondom het Lauwersmeer ideaal voor de opslag van het afval uit Nederlandse kerncentrales. Voor Friesland is verder ook de regio Zuidwest-Friesland in beeld.

Naast Friesland zijn er nog andere regio's geschikt voor de opslag van afval. Dit betreffen locaties in Brabant en Gelderland. In deze gebieden voldoet de kleilaag ook aan de strenge eisen die het kabinet stelt voor de opslag van radioactief materiaal.

Het kernafval wordt momenteel nog opgeslagen in loodsen bij Vlissingen waar het maximaal honderd jaar mag staan. Het kernafval blijft eeuwenlang radioactief en moet daarom op een veilige wijze opgeslagen worden. De Europese Commissie wil binnenkort lidstaten verplichten om hun kernafval in eigen land op te slaan en op een veilige manier.

Verder lezen: Klik hier voor onderzoek

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
62.3%
Nee  
19.2%
Geen idee  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts